DOBNET Měsíčník 3/2022

V březnovém čísle jsme se podívali na pohnutý osud dobřichovického zámku, přesněji rezidence Rytířského řádu Křižovníků s červenou hvězdou. Vzpomínky s námi sdílel pamětník Milan Faltus. Do Dobřichovic jsme se vydali také za moderátorem Petrem Králem a nezapomněli jsme ani na výlet do přírody, tentokrát se jde z Litně přes kopec do Vinařic se zacházkou k jeskyni. Ve zprávách se dozvíte třeba o řevnické ulici V Luhu a také o zklidnění dopravy v Hlásné Třebani. A protože se blíží zápisy do škol a mateřinek, máme pro vás speciální přílohu: Kam s ním aneb Vybíráme školku a školu.

Nenechte si ujít na zpravodajském webu idobnet.cz:

Petr Král: Jsem hrdý na to, že jsem zdejší

Oblíbeného moderátora Petra Krále poslouchá veřejnost již několik let na Radiožurnálu, naživo se s ním může setkat na mnoha akcích kolem Berounky. Tam je totiž doma a ujímá se slova při oslavách i jiné zábavě.

Poberouní pomáhá Ukrajině, zapojují se jednotlivci i obce

V obcích regionu Dolní Berounka se s počátkem vojenského konfliktu na Ukrajině okamžitě zvedla vlna pomoci. Zjišťují se možnosti nouzového ubytování pro utečence, materiální i finanční pomoc.

Sérii neporazitelnosti ukončily Domažlice

Celkem 18 zápasů měl na svém kontě na konci února BK Wolves Radotín, jehož domácí palubovkou je hala Věry Čáslavské v Černošicích-Mokropsech. Právě zde posledních šest utkání válcoval své soupeře, až narazil na Jiskru Domažlice.

Soubor ke stažení: eDOBNET_3_2022