První červnový den se můžete projít po vilách Černošic i Dobřichovic

Vila Pellé Dobřichovice Foto: Lucie Hochmalová

DOBŘICHOVICE, ČERNOŠICE – První dva červnové víkendy se můžete vydat na procházky po honosných vilách v Dobřichovicích i Černošicích.

Komentovaná procházka v režii Černošické společnosti letopisecké po černošických vilách se koná v sobotu 1. června, sraz je ve 14 hodin u černošického nádraží. Uvidíte vilu, kde u kostela žila Věra Čáslavská, známou vilu Antonína Reinwarta, moderní rodinný dům od Markéty Cajthamlové a Lva Lauermanna. U vily v „hollywoodském stylu“ si připomenete smutný osud hokejisty Bohumila Modrého a Vladimíra Kobranova.

Spolek Pražské toulky pořádá 8. června v Dobřichovicích komentovanou vycházku Letní vily Pražanů. Účastníci si s průvodcem prohlédnou vilovou čtvrť Brunšov. První vily zde začaly vznikat již v 80. letech 19. století a jsou mezi nimi i díla známých architektů Osvalda Polívky či Kamila Hilberta. Sraz je v 10.30 hodin na nádraží u podchodu vedle vjezdu na parkoviště. Vycházka trvá necelé dvě hodiny a vstupné je v předprodeji na GoOut 200 korun pro dospělé a 150 korun pro seniory a studenty.