DOBNET Měsíčník 6/2023

V červnovém čísle jsme vyrazili do přírody a zjišťovali, co dělat, když narazíme na opuštěné nebo zraněné zvíře. Zvláště nyní, v období, kdy se rodí mláďata. Přečtěte si naše téma.

V rubrice historie připomínáme krásných sto let řevnického divadelního souboru, který chystá oslavy v Lesním divadle. Právě tam v červnu vypukne opět očekávaná Porta. Ve všenorské škole zase brzy začne rekonstrukce budovy 2. stupně, naopak skončila soutěž v třídění odpadu, kde uspěly Lety. V tipu na výlet vás zveme k obdivování přírodních scenérií. A v kultuře pro vás máme zajímavé rozhovory a navíc přílohu Léto na Berounce, kde máte pohromadě všechny letní akce.

Nenechte si ujít na zpravodajském webu idobnet.cz:

Řevnickou Portu zahájí Richard Krajčo

Každý rok na pódiu vystupuje speciální host, který tak úplně nezapadá do žánru folk a country. Letos přijal pozvání zpěvák, autor písní, herec a moderátor Richard Krajčo. Více se dozvíte v rozhovoru.Kraj pomůže budoucím středoškolákům

Na katastrofální nedostatek míst na středních školách reaguje Krajský úřad Středočeského kraje. Chce pomoci těm, kteří se s vysokým ziskem bodů u zkoušek nedostali na vybranou školu ani po druhém kole.Po stopách tajemných Keltů

Název Bohemia odkazuje na dávné obyvatele naší vlasti, a sice keltský kmen Bójů. Stopy jejich působení jsou v krajině čitelné dodnes, jako například u Nižboru nad Berounkou.

Soubor ke stažení: eDOBNET_6_2023