Zuzana Čížková: Umění je malá brána k velkým cílům

Zuzana Čížková Foto: z archivu autorky

DOBŘICHOVICE – Na retrospektivní výstavu obrazů a soch Zuzany Čížkové se můžete přijít podívat od pátého do sedmnáctého září na dobřichovický zámek. Výstava má název Pětadvacet let od první samostatné výstavy a k vidění bude 13 do18 hodin.

Autorka se většinu svého tvůrčího času věnuje tématům komunikace a symbiózy člověka s přírodou. V Dobřichovicích se Zuzana představí zejména svou malířskou tvorbou. U těchto děl děkujeme za laskavou podporu černošickému rámařství Ant. Křížek. Sochařská díla budou na výstavě zastoupena v několika kusech komorních plastik a dále se můžete těšit na fotografie s informacemi ze zákulisí, co realizace exteriérových soch do veřejného prostoru obnáší. Další plastiky můžete vidět hned u zámku na autorčině zahradě, kde si průběžně buduje exteriérovou galerii, a zbývající plastiky v ateliéru, rovněž u zámku.

Milenci Autor: Zuzana Čížková

Na prohlídce výstavy s autorkou nebo na návštěvě jejího ateliéru se můžete domluvit na telefonním čísle 606 888 669.

Zuzana (Klára) Čížková žije a tvoří v Poberouní teprve posledních několik let. Svým dílem je známá v Česku i v zahraničí. Sochařské realizace, které jsou většinou volnou autorskou tvorbou reagující na konkrétní veřejný prostor, má tato autorka například v Praze 5 a 9, v Ostravě, dvě v Poděbradech, v zámecké zahradě zámku v Brandýse nad Labem a v mnoha dalších městech a obcích. Další informace o sochařce a malířce Zuzaně Čížkové naleznete na webu www.zuzanacizkova.com.

N, z cyklu děl Ruce a znaková řeč z roku 2001 Autor: Zuzana Čížková
Když čas letí z cyklu obrazů Horizont událostí, rok vzniku 2024 Autor: Zuzana Čížková