Barrandovský most je opět plně průjezdný, 2. etapa oprav skončila

Foto: z archivu Magistrátu hl. m. Prahy

PRAHA – Druhá etapa oprav Barrandovského mostu skončila! Ve čtvrtek 14. září byla definitivně ukončena dopravní omezení i na předpolích mostu. Stavební práce tu začaly 15. května a jejich průběh příliš komplikací nepřinesl.

Během 2. etapy oprav se pracovalo na severní straně mostu ve směru do Braníku a také na barrandovské rampě z ulice K Barrandovu. I letošní stavební práce jsou součástí dlouhodobých plánů oprav, rozložených do čtyř etap až do roku 2025. První etapa (oprava jižní poloviny jižního mostu) byla ukončena vloni 17. října po pěti měsících uzavírek.

„Na Barrandovském mostě máme splněno! Děkuji všem, kdo se na stavbě podíleli! Můj největší dík ale patří vám řidičům, protože jste to odřídili skvěle! I když se totiž letos jednalo o nejnáročnější etapu, počet dopravních nehod se ve srovnání s I. etapou snížil o pětinu. Nedošlo tak ani k žádnému kolapsu, jak někteří předpovídali. Dočišťovací práce v okolí se už řidičů dotknou jen minimálně. A teď hurá na přípravu posledních dvou etap!“ sdělil na svém twitterovém účtu Zdeněk Hřib, náměstek hl. města Prahy pro dopravu.

Barrandovský most, který byl postavený v roce 1983 a je součástí městského okruhu, nebyl v minulosti nikdy opravován, s velkou rekonstrukcí se začalo až v roce 2022. Po mostě denně přejede až 144 tisíc aut.