Dobřichovičtí vybrali architekty pro projekt radnice a sálu

Zdroj: město Dobřichovice

DOBŘICHOVICE – Dobřichovičtí zastupitelé vybrali architektonickou kancelář, která připraví projekt využití pozemku v centru Dobřichovic. Zakázku získalo studio Pavel Hnilička Architects+Planners.

Na pozemku v ulici 5. května stojí nyní hasičská zbrojnice. Do budoucna se tady plánuje soubor staveb, kde bude umístěna radnice a velký multifunkční sál pro konání zastupitelstev, koncertů, divadel a dalších společenských a kulturních akcí. V areálu bude též knihovna, informační centrum a učebny pro Základní uměleckou školu.

Hodnotící komise vybírala mezi čtyřmi projekčními kancelářemi. Zastoupena byla mimo jiné i kancelář Šafer Hájek architekti, která navrhovala přístavbu školy. Komisi tvořilo 13 z 15 zastupitelů. Ti vybrali jako vítěze studio Pavel Hnilička Architects+Planners, s níž nyní město začne jednat o dalších stupních projektu. „Projektová příprava bude jistě náročná a samotné realizace se pravděpodobně dočkáme až v příštím volebním období. Jsem však přesvědčen, že půjde o velký přínos pro občanskou vybavenost i urbanismus našeho města,“ řekl starosta Petr Hampl.

(pan)

Zdroj: Město Dobřichovice