Od trendy dortíků až po rohlíky přímo k nakousnutí

Malá pekárna s cukrárnou v Letech nabrala raketový start. Line se z ní vůně nejen sladkých dobrot, ale také křupavého pečiva. A úplně nejlepší je, že si sem pro čerstvé rohlíky chodíme také v neděli. Navíc mají senzační zmrzlinu, kterou poslední školní den udělali obrovskou radost chlapcům a děvčatům s vysvědčením – kopeček dostali zdarma. Zopakují podobnou akci také na začátku dalšího školního roku? Ptali jsme se spolumajitelky Nadi Pohlreichové, která prozradila, co vše se u nich za poslední měsíce událo.

Začněme u školáků. Mohou se těšit na rozplývající se dáreček při návratu do lavic?
Nechte se překvapit! (smích) Každopádně si myslíme, že jeden kopeček nebude stačit. Zmrz­lina je opravdu báječná, máme čtyři druhy a každý den ji obměňujeme.

Nedávno jsem šla okolo se psem na ranní procházku a nestačila se divit – čerstvé pečivo v neděli!
Je to tak. Denisa a její děvčata pro vás pečou domácí chléb, pivní rohlíky, ciabattu, focacciu a další dobroty každý poslední den v týdnu. Takže odteď můžete chodit pro pečivo nonstop. Od pátku do soboty totiž máme naprosto skvělý chléb a housky od firmy Náš chléb z Jablonce nad Jizerou. Vybíraly jsme ji pečlivě – je nám blízká podnikatelská filozofie majitele, jeho způsob pečení je totožný s našimi principy, s našimi poctivými dortíčky – neošidit ani suroviny, ani zpracování. Nic nepřepálit – ani chleba, ani ceny.

Už na začátku roku jsem u vás zahlédla pár nových, zdravých dobrot.
Říkaly jsme si, že po Vánocích přijde vhod něco odlehčenějšího. A naši hosté byli nadšení! Mají tak šanci k zákuskům přibalit nebo si dát přímo na místě i něco zdravějšího. Míváme například proteinové svačinky, vegetariánské pomazánky, luštěninové saláty a zeleninové polévky. Je o nás známo, že pečeme a vaříme tradičně, to znamená se spoustou másla, vajec, domácích džemů… A tento sortiment vše doplňuje.


Na tolik nového jste snad musely přijmout posily.
To je pravda. V týmu máme dvě nové, velmi šikovné cukrářky. Každá z nich přišla se svými jedinečnými recepty. Díky tomu můžeme obměňovat sortiment častěji než dříve. A na konci loňského roku se k nám přidala provozní manažerka Jitka Varadínková. Je to velká úleva pro mě i spolumajitelku Denisu a pro celý tým obrovský přínos. S Jitkou jsme kdysi pracovaly v hotelu Four Seasons a jsem moc ráda, že jsme se po letech v Letech opět potkaly.

Naopak z osobních důvodů se s námi rozloučila neuvěřitelně šikovná Darina, která s námi pekla od začátku Malé pekárny a mimo jiné zastupovala ve výrobně svoji sestru Denisu. Ale – kdykoliv má čas, přijede ze svého nového domova a pomůže. Krása!

Vypadá to, že neustále vylepšujete i prostředí cukrárny.
Snažíme se, aby tu bylo všem hezky. Máme například novou dřevěnou podlahu, a tak je cukrárna zase o něco útulnější. Aktuálně přemýšlíme, jak prostor zvětšit, aby se u nás v zimě mohl každý posadit. A samozřejmě průběžně investujeme do nových technologií ve výrobně.

Najdeme vás i na akcích mimo cukrárnu?
Ano! Účastníme se jich moc rády a čím dál častěji. Kromě tradičních trhů, například v Letech nebo Třebotově, jsme letos na jaře navštívily Blešení v Holešovické tržnici i velmi prestižní Apetit piknik v pražské Grébovce. A nesmím zapomenout na krásnou kulturní akci v rámci oslav sta let řevnického divadla! V „Lesňáku“ jsme hostům servírovaly naše dobroty a přitom si užívaly báječný program. Děkujeme!

Teď nás ještě čeká F.O.O.D. piknik 2023 na Ladronce v neděli 3. září a poté akce Během Třebotovem na podporu Centra Paraple v sobotu 9. září. A pak už hurá příprava na Vánoce. (smích)

Malá pekárna
Karlická 662, Lety
tel.: 608 731 406
web: Malapekarna.cz

Instagram mala_pekarna
FB malapekarna.cz