Atletka získala bronzovou medaili z Mistrovství ČR žactva

Bronzová Karolína Hokrová Foto: z archivu ASK Dipoli

ČERNOŠICE, DOBŘICHOVICE – Atletka ASK Dipoli Karolína Hokrová získala bronzovou medaili na Mistrovství ČR žactva, které se konalo v polovině září v Třinci. Atletům ASK Dipoli se dařilo. Karolína Hokrová oslavila největší úspěch, když v chůzi na 3000 metrů podala skvělý výkon a společně s novým osobním rekordem přivezla bronzovou medaili.

Celý závod doprovázela skvělá týmová atmosféra, která pomohla atletům k výborným výkonům a třem osobním rekordům. Úžasné 6. místo vybojovala Hana Ambrožová v disku. TOP8 vybojovala i Adéla Houdková v oštěpu, která doplnila 11. místo ve skoku o tyči. TOP 10 přidal žák Matěj Vyšinský také v disku. Ve skoku o tyči vybojoval 12. místo Lukáš Babáček, Anna Valentýna Jelínková i 13. místo. Dále bojovala Barbora Karasová na 300 metrů (18. místo) a štafeta žákyň 4 x 300 metrů (10. místo).

Junioři postoupili mezi elitu České republiky!

O víkendu závodilo družstvo juniorů a juniorek na Mistrovství Čech. Kluci přivezli z Pardubic bronzové medaile a postupují do republikového finále mezi TOP 9 týmů ČR do 19 let! Juniorky skončily na čtvrtém místě těsně od postupu do republikového finále.

Družstvo chlapců se poprvé v historii klubu probojovalo z kraje na Mistrovství Čech a hned předvedlo obrovský úspěch. Kluci bojovali až do konce celého závodu a podařilo se jim uhájit třetí postupovou pozici před velkými kluby, jako je Kladno, Hradec, Liberec, Trutnov a Chomutov.

Juniorky si odvážejí čtvrté místo. I holky předváděly na závěr sezóny skvělé výkony, a i přes to, že jim chybělo hodně závodnic, vybojovaly čtvrté místo v Čechách!

Nejlepším bodovačem družstva byl zaslouženě Filip Konečný před Ondřejem Čurdou. Filip byl se ziskem 32,5 bodu také nejlepším bodovačem celého závodu.

Na Mistrovství ČR se junioři ASK Dipoli utkají proti klubům Slavia, Plzeň, Dukla, Olomouc, Pardubice, Ostrava, Jablonec a dalším velkým klubům z měst, které mají více než 100 tisíc obyvatel.

Zdroj: Kateřina Siebeltová, ASK Dipoli