Výstavu Dotek tužky můžete vidět v Kulturním domě

Kresba: Eliška Šůrová

VŠENORY – Výstava nazvaná Dotek tužky bude až do konce října k vidění v Literární kavárně, která je součástí Kulturního domu ve Všenorech. Své kresby zde vystavuje Eliška Šůrová.

Eliška Šůrová je 21letá kreslířka, která se ve svém volném čase věnuje kresbě tužkou a 2D animaci. „Odmalička jsem cítila potřebu sebevyjádření, ať už šlo o čmárání na papír nebo o kreslení po zdech, vždycky mi to přinášelo radost. Pro mě je kresba ideálním způsobem, jak ztvárnit mé pocity,“ říká Eliška Šůrová.

Eliška vystudovala Střední odbornou školu multimediální a propagační tvorby s. r. o., obor Film a Animace. Zde se také, kromě kresby, dala do animování a zamilovala si to. „Mohla jsem mým kresbám darovat život. Toto období bylo pravděpodobně mým nejproduktivnějším. I přes to, že jsem ve čtvrtém ročníku pocítila jakési umělecké vyhoření, byla jsem po dvou letech schopná se k tomu vrátit a znovu objevit radost, kterou mi to přináší. Právě proto jsem také nesmírně vděčná za tuto příležitost, která mě, doufám, posune opět o krok dál. A i když se momentálně věnuji jinému oboru, sem tam potřebuji světu říct, co se uvnitř mne děje, a už jen to ztělesnění nějaké té myšlenky či pocitu na papír má pro mě obrovský význam a přináší mi úlevu a odvahu do života.“