Dirigent Debashish Chaudhuri: odpolední generálka Filharmonie je určena dětem

Debashish Chaudhuri Foto: Petra Stehlíková

ŘEVNICE – Koncert zvaný Filharmonie v lese se uskuteční 25. května od 19 hodin v areálu Lesního divadla v Řevnicích. Na sedmém ročníku vystoupí Filharmonie Brno pod taktovkou dirigenta Debashishe Chaudhuriho.

Jedná se již o 7. ročník této akce, která se koná z iniciativy starosty a města Řevnice po boku indického dirigenta Debashishe Chaudhuriho.

Pane Chaudhuri, jaké jsou novinky pro letošní rok?

Velkou novinkou letošního roku je, že v řevnickém Lesním divadle poprvé vystoupí Filharmonie Brno, která je dnes mezinárodně uznávaným symfonickým orchestrem a jedním z nejlepších v zemi! Hodně jsem s ní spolupracoval a jsem velmi hrdý na to, že zde vystoupí.

Co zahrajete?

Letos bude koncert úplně jiný. Snažil jsem se použít různé prvky, aby měli všichni nový zážitek. O skladbách budu samozřejmě jako vždy mluvit na koncertě. Doufám, že bude skvělé počasí a plné publikum… Pak budeme hrát skvěle!

Chystáte něco pro děti?

Ano, již několik let je veřejná generální zkouška určena pro malé děti, které se na koncert nemohou dostat, a samozřejmě vítáni jsou také jejich rodiče, kteří mají velkou šanci se takové kulturní aktivity zúčastnit. Jediné, co bych chtěl říct, je: přijďte, přijďte s kýmkoli, koho máte rádi, užijte si to. A vy, kteří přijdete jak na zkoušku, tak na koncert, si tento zážitek určitě zapamatujete!