Nový web pomáhá občanům i podnikatelům

Středočeský kraj spolu se Středočeským inovačním centrem /SIC/ spustil iniciativu Středočeši Středočechům – společně to zvládneme. Reaguje na nouzový stav v rámci šíření koronaviru.
Na základě výzev občanů, starostů a podnikatelů Středočeského kraje byla vytvořena jednotná platforma Stredocesistredocechum.cz, která zprostředkovává všechny podstatné zprávy ve spojení s krizovou problematikou COVID-19 na jednom místě. Pravidelně aktualizovaný obsah s těmi nejdůležitějšími informacemi je sdílen společně s nabídkou a poptávkou Středočechů, kteří chtějí nebo potřebují pomoci.

„Abychom to společně zvládli, je potřeba své síly zaměřit na aktuální situaci, a to nejen zdravotní, ale soustředit se i na dopady, které tato doba přinese do našich soukromých i pracovních životů. Proto se snažíme pomoci našim lidem se v tomto období zorientovat dle jejich aktuálních potřeb. K tomu by tento portál měl pomoci,“ řekla ke vzniku portálu hejtmanka Středočeského kraje, Jaroslava Pokorná Jermanová

„Portál Středočeši Středočechům bude pro zaměstnavatele a podnikatele nejen kompasem v nelehké době, ale především užitečnou pomocí. A to ať už se to týká části burza práce zaměřenou jen na náš kraj, nebo připravovaných dalších podpůrných aktivit, aby se více seznámili občané s firmami a podnikateli ve svém okolí a podpořili regionální rozvoj. Věřím, že portál bude i v době, kdy se situace zklidní a nastartují se opět plně podnikatelské aktivity, hojně navštěvovaný, protože přehledné, aktuální a konkrétní informace jsou v každé době to nejdůležitější“, popsala vicepresidentka Hospodářské komory ČR Irena Bartoňová Pálková.

Čtyři hlavní sekce – KRAJ, OBČAN, PODNIKATEL, OBEC – představují zároveň cílové skupiny nového webu. Důležité informace pocházejí nejen z kraje, krajského krizového štábu a hygienické stanice, ale rovněž z ministerstev, Úřadu vlády či ze středočeských poboček CzechInvestu a Krajské hospodářské komory Středočeského kraje.

Dobrovolníci navíc mohou na stránkách nabídnout své služby či produkty. Pro firmy je připraven seznam možností finanční podpory nebo nová legislativní opatření pro OSVČ. Vše je opatřeno odkazy na relevantní instituce a další zdroje užitečných informací.

(red)