Čtvrtý ročník Brdského festivalu svíčkové omáčky – memoriálu Jenufa Šuchmy – se koná v sobotu 14. října od 14 hodin na nádvoří zámku v Dobřichovicích.
A svíčková tu nebude pouze vonět, ale také chutnat.
Vlastní soutěž proběhne na nádvoří zámku. Kromě soutěžních vzorků budou k dispozici také další pochutiny, najdete tu třeba stánek s komerční svíčkovou i stánky s jinými dobrotami, zahraje Třehusk a hodnotit bude porota, v níž letos zasedne zpěvačka Jitka Zelenková.
A co získá vítězný kuchař? Mramorovou cenu, která vypadá jako obyčejný mělký talíř s čtyřmi knedlíky, kusem masa s plátkem citronu, vše zalité omáčkou. Tento skvost vytesal před třemi lety sochař Petr Váňa a nyní ho každý rok dostane vítěz jako putovní pohár. Vloni si ho odvezl pan Sviták, šéfkuchař restaurace Divoká Šárka v Praze. Kdo to bude letos?
Akci pořádá agentura GEI-ŠA (Jiří Geissler, Jiří Šafránek).
(lh)