Výrobna čerstvých těstovin Pasta Fidli oslavila letos v lednu první rok své existence. Proto pozvala všechny, kteří pomohli k rozjezdu projektu, na netradiční oslavu, tzv. římské hodování.
Setkání proběhlo v restauraci Potrefená husa, kam výrobna těstoviny také dodává. Mnoho výtečných jídel, například legionářské placky, tykev po Alexandrijsku nebo Caesarův vyprošťovák, připravil profesionální kuchař Jiří Faltys. Ten má za sebou mnohaleté zkušenosti z oboru, působil i jako šéfkuchař Českého domu na letní olympiádě v Londýně v roce 2012.
Recepty s využitím čerstvých těstovin na místě zase formou show předvedl šéfkuchař Mario d´Innocenzo z Vino di Vino. Přípravu okomentoval tak, aby si účastníci mohli pokrmy připravit i doma. A také ochotně odpovídal na dotazy ohledně správné přípravy italských jídel.
Účastníci narozeninové oslavy absolvovali nejen gurmánský zážitek, ale mohli si vyzkoušet i jógu smíchu s lektorem Joshim a poslechnout si, jak probíhal úspěšný rok fungování výrobny Pasta Fidli.
O něm se více dozvíte i ve videu Dobnet TV prostřednictvím slov Heleny Cymerové. V dalších záběrech se můžete pokochat záběry z oslavy, na které se snoubila originální atmosféra s výtečnou chutí.
/lh, vs, jm/