ZUŠ v Černošicích slaví 60 let festivalem

ZUS_Cernosice_PraminekKulaté výročí vyžaduje pořádnou narozeninovou oslavu, proto základní umělecká škola připravila pro všechny příznivce hned celý festival, který odstartuje tuto sobotu.

Festival nabitý kulturními zážitky začne 13. září v 15 hodin v budově a na zahradě Základní umělecké školy v Černošicích ve Střední ulici. Dále bude pokračovat vždy druhou sobotu v měsíci tématicky zaměřeným koncertem. Program se vyvíjí a bude průběžně aktualizovaný.

V sobotu 13. září se návštěvníci mohou těšit na slavnostní zahajovací koncert, jehož závěr zpestří ohňostroj. V případě nepříznivého počasí se všechny koncerty i audiovizuální pořad přesunou do kulturního sálu na Vráži.

15 až 18 hodin
Na hlavním podiu se představí tělesa ZUŠ: Folklorní soubor Pramínek, Dětský pěvecký sbor Chorus Angelus, Black Notes.

Jako hosté vystoupí Smíšený pěvecký sbor Canto Carso se sbormistrem Dr. Romanem Michálkem Ph.D. Dále vybraní hráči komorní hudby, kteří se minulou sezónu umístili na předních příčkách v soutěžní přehlídce hudebních oborů základních uměleckých škol.

Pokud počasí dovolí, budou na vedlejších scénách připraveny dílny, ve kterých se návštěvníci něco naučí, dozvědí či vyrobí dárek na památku: dílna taneční (na hřišti), hudební (v sále), výtvarná (pod školou) a fotografická (domeček).

Připravena bude i výstava výtvarného oboru, historických fotek a materiálů ZUŠ. Občerstvení zajistí místní firmy.

19 až 21:30 hodin
Večerní program zahájí koncert s názvem Prolínání v podání Jany Novákové-Vonáškové/housle a Jany Vavřínkové/viola. Poté proběhne audiovizuální pořad tanečního oboru a oddělení FOTO s tématem Kresba světlem a pohybem – spojení současného tance a fotografie.

Zahajovací koncert festivalu završí slavnostní ohňostroj.
Vstupné je dobrovolné. Akce je vhodná pro všechny bez rozdílu věku, i rodiny s dětmi.

(lib)