Volejbalistky vybojovaly první důležité body

Foto: archiv klubu

DOBŘICHOVICE – Se začátkem září se volejbalistkám letovského klubu SVBC rozběhl nový ročník soutěží. Ve hře jsou dívky napříč kategoriemi.

Nejvyšší soutěž hraje tým do 18 let, který působí v extralize, tedy mezi nejlepšími dvanácti kluby v republice. V úvodním dvojzápase v Kralupech se nejdříve radoval z výhry 3:2, ale pak utrpěl porážku 0:3. S posílením o několik starších hráček se prakticky stejná sestava vydala další den do Karlových Varů, kde si zapsala dvě výhry a plný počet šesti bodů do tabulky druhé ligy kategorie do 20 let.

Poslední neděli před začátkem školního roku začala kvalifikace krajského přeboru pro týmy starších žákyň. Áčko do nového ročníku nastupuje ve velmi omlazené sestavě s řadou dívek ve věku mladších žákyň a ve dvoukolové kvalifikaci pro první třetinu soutěže vydobylo účast ve druhé výkonnostní skupině. Tam se bojuje o 11. až 20. místo v soutěži, kterou hrají čtyři desítky týmů. Béčko plné nováčků je zatím bez výhry a bude měřit sílu v nejnižší třetí skupině.

Nejmladším nadějím přinesla nová sezona první medaile. Na tradičním minivolejbalovém turnaji Malý Jakubáček v Církvici u Kutné Hory zabodovaly Anežka Sedlářová, Karolína Hallmann a Alžběta Burešová. Získaly zlato v modrém minivolejbale.