Měsíčník DOBNET 10/2024

Zatímco jsme sledovali zničující povodně v Moravskoslezském a Olomouckém kraji, náš region zůstal letos uchráněn. Ale podobné živelní katastrofy mají dle odborníků přicházet častěji. Na jakou vodu jsou obce připraveny? Co se povedlo změnit od devastujících povodní v roce 2002? A co drhne? Čtěte v našem tématu.

V historii se věnujeme slunečním lázním, fenoménu první republiky, který ještě neupadl v zapomnění. Víte, že jedny sluneční lázně byly kdysi i v Řevnicích? V novém měsíčníku vám přinášíme také výsledky voleb do krajského zastupitelstva, informaci o tom, že v Hlásné Třebani mají okrasné záhonky u nově opravené silnice, nebo o uzavírce silnice v Černošicích. A zajímavé rozhovory i úspěchy přinášíme také na dalších stránkách časopisu.

Při rozhovoru mám úctu i k člověku, s nímž nesouhlasím

Moderátorka a pěvkyně Martina Kociánová se mimo jiné ráda toulá. Její kroky už brzy zamíří do Letů, kde bude pravidelně moderovat besedy se zajímavými osobnostmi. Co nám prozradila ještě předtím, než se vydá k Berounce?

Do letního sídla prezidentů přichází barevný podzim

Zámek Lány leží uprostřed křivoklátských lesů. Teprve v roce 1990 byl veřejnosti zpřístupněn zámecký park. A loni se lidé poprvé podívali i dovnitř budovy v rámci komentovaných prohlídek. Stihnete je do konce října. 

Řevnická sportovní hala je Stavba roku kraje

Nejlépe hodnocenou stavbou Středočeského kraje 2024 se stala hala v Řevnicích. Verdikt padl na vyhlášení ve Slaném. Hala se prosadila mezi 34 objekty ve středních Čechách a slouží žákům i veřejnosti.

Soubor ke stažení: eDOBNET_10_2024