Starostové jsou proti masivní výstavbě ve Velké Chuchli

Zdroj: Developerský projekt Chuchle

DOLNÍ POBEROUNÍ – Společné memorandum proti masivní výstavbě více než dvou tisíců bytů na pozemku vedle chuchelského výstaviště podepsali starostové dotčených městských částí: Velké Chuchle, Radotína a Zbraslavi.

Na pozemcích, které se nacházejí v záplavovém území v katastru Velké Chuchle a kde v současnosti funguje velká odstavná plocha pro obytná auta, chce developerská společnost Karlín Group Management vybudovat novou rezidenční čtvrť. Počítá v ní s 2000 až 2400 byty pro přibližně pět až šest tisíc obyvatel.

Vedení Velké Chuchle i okolních městských částí je zásadně proti. „Velká Chuchle má dnes okolo dvou a půl tisíce obyvatel, tento počet by se po stavbě navrhovaného projektu ztrojnásobil. Vyrostla by zde samostatná enkláva, která by chuchelským obyvatelům nepřinesla žádné výhody. Naopak. Komplikace by nastaly v dopravě a také například se školstvím,“ uvedl Jan Křen, starosta Velké Chuchle. Výrazně by se zhoršila i dopravní situace, a to jak na železnici, tak v osobní dopravě. „Už nyní jezdí vlaky během špiček i víkendů přeplněné, také osobní doprava by se hodně zkomplikovala,“ uvedl radotínský starosta Karel Hanzlík s tím, že pravidelně kolabující Strakonická ulice by na tom byla ještě hůře než dnes.

Zdoj: Radotínské noviny, zpravodaj městské části Praha 16