Atleti ASK Dipoli získali první místo na II. lize

Aktéři II. ligy Foto: z archivu ASK Dipoli

ČERNOŠICE, DOBŘICHOVICE – Atleti ASK Dipoli se na prvním kole národní atletické ligy v Bílině představili na jedničku. Muži i ženy v téměř plné sestavě 24 + 23 závodníků vybojovali s přehledem 1. místo.

V Bílině se sjelo 10 klubů, které během celého dne závodily ve 36 disciplínách. Celý tým doprovázel masér, fotografka, technik a vedoucí trenér pro muže a pro ženy. Pokud se takto oběma týmům povede dál, budou bojovat o I. ligu, což je letošním cílem.
Uspořádali jsme několik závodů

Pro atlety ASK Dipoli už se pomalu rozjíždí hlavní letní sezóna. Aby na ni atleti byli opravdu připraveni, uspořádalo ASK Dipoli několik domácích závodů pro všechny kategorie.

Na začátku dubna se na ovále v Černošicích uskutečnil klubový víceboj pro přípravku a mladší žactvo. Zahajovací závody si vyzkoušelo přes 90 dětí! Padlo několik hezkých výkonů, které zajistily účastníkům i nominaci na krajské přebory.

Vydařený Černošice meeting
Na prvního máje uspořádal klub ASK Dipoli již 5. ročník Černošice meetingu. Kromě dětí od nejmenších až po největších závodili i dospělí, celkem bylo přes 270 startů! V hlavním programu byl jako hlavní bod skok do výšky mužů i žen. Sešla se opravdu skvělá konkurence, která čítala několik medailistů z Mistrovství České republiky. Padl jeden rekord mítinku zásluhou Denisy Pešové, která zdolala laťku ve výšce 173 cm a právem vyhrála. V mužské kategorii byl rekord také v ohrožení, ale nakonec zvítězil Marek Peřich. Na stometrové trati zvítězili domácí závodníci v silném protivětru, přesto zaběhli skvělé časy – David Dvořák (11.13 s) a Klára Zbožínková (12.54 s).

Nezapomeňme ani na uspořádání Řevnického čtyřboje, kde bylo 80 účastníků.

První Mistrovství České republiky za námi

Tradiční Mistrovství České republiky zahajují běžci jak na silnici, tak i na dráze. Na Mistrovství České republiky v půlmaratonu i maratonu zamířila naše běžkyně Eva Vyskočilová, která reprezentovala ASK Dipoli osobními rekordy. Na půlmaratonské i maratonské trati skončila na skvělých 10. místech.

Juniorští běžci pak jeli reprezentovat ASK Dipoli až do dalekého Holešova, kde se konalo Mistrovství České republiky na 10 000 metrů. Tam vybojoval skvělou bronzovou medaili Matyáš Urban, který v náročných povětrnostních podmínkách zaběhl i osobní rekord. Dobře mu sekundoval Adam Koukal, který si také vytvořil osobní rekord a bral výborné 7. místo, když to byl jeho první závod na této distanci.

Adam Koukal společně s Anežkou Marcovou první květnový víkend závodili v Mistrovství České republiky v běhu do vrchu. V Jánských lázních se připravila trať dlouhá 6,7 km s převýšením 700 metrů, která končila na Černé hoře. Anežka Marcová, věkem stále dorostenka, skončila v juniorské kategorii na skvělém 7. místě, Adam Koukal se vešel do TOP10.

Atletický sportovní klub Dipoli čeká i další náročné pořádání dalších závodů. Bude se týkat družstva přípravek, kde se vždy jede s více než 150 dětmi z více než 5 klubů a bojuje se týmově o co nejlepší pořadí. Další soutěž družstev se bude pořádat i pro starší žactvo, což jsou atleti závodící do věkové skupiny 15 let. Pro tento závod však nemáme v Černošicích parametry stadionu, a tak si budeme půjčovat stadion v Roztokách u Prahy.

Zdroj: manažerka klubu ASK Dipoli Kateřina Siebeltová