Vydejte se za autorskou tvorbou na Design Market

Foto: Jana Bergerová

KARLŠTEJN – Oblíbené bistro Karlštejn 34 pořádá 6. a 7. května od 10 hodin Design Market. Výjimečná akce je určena všem, kdo mají rádi spojení originality a designu, a nabídne škálu výrobků od převážně místních designérů, výtvarníků a řemeslníků, od módy, šperků přes květiny až po keramiku.

Vedle designu se můžete těšit také na kuchyni bistra, skvělou kávu a originální nápoje.

„Kulturními akcemi, ke kterým patří i naše DESIGN MARKETY a které pořádáme od začátku našeho působení na Karlštejně, se snažíme celý prostor přivést k životu. Nemalou ambicí je samozřejmě i povznesení celé pěší zóny, kde je příležitostí potkat výrobky od místních tvůrců poskrovnu,” říká majitel bistra Tom Bárta. Majitel si pochvaluje i komunitní propojení s dalšími částmi celého regionu dolní Berounky, díky kterému se takové akce pořádají snáz.

Je to vždy hezká příležitost pro ty, kteří hledají něco unikátního a originálního a zároveň chtějí podpořit drobné řemeslníky a tvůrce. Akce tak nepropojuje jen prodejce se svými zákazníky ale i je samotné mezi sebou.

Foto: Jana Bergerová

„Prodejci, kteří se zúčastní DESIGN MARKETU, se budou moci prezentovat nejen skrz své výrobky, ale také prostřednictvím svých příběhů a zkušeností. To je také jedním z motivů, proč akce vznikla: poskytnout vystavovatelům příležitost sdílet své příběhy a ukázat, jak jejich výrobky vznikají, co obnáší jejich výroba a co je inspiruje,říká Tomova manželka Denisa, sama výtvarnice. Má za to, že bezprostřední osobní kontakt tak může vhodně doplnit anonymitu virtuálního prostředí, kde se prodejci často prezentují. To ostatně platí i o dílech vystavovaných v rámci galerie pod širým nebem, která tradičně dotvoří celý prostor DESIGN MARKETU.

„Čekat na vás bude opět pestrá přehlídka originálních kousků. Od módy, kosmetiky, šperků počínaje až po květiny, doplňky do bytu i šatníku, porcelán a keramiku konče. Vystavovatelé se hlásí postupně. Jejich seznam najdete v průběžně aktualizovaném seznamu na našem webu,” říká Zuzana Čítková, která má pořádání trhů v bistru na starost a doplňuje: „Je pro nás důležité, abychom stále drželi vysoko posazenou laťku co do originality, lokálnosti a kvality. Vše, co na trhu uvidíte, jsme pečlivě vybrali. V drtivé většině máme s výrobky osobní zkušenosti. Mysleli jsme i na ty, kteří akci navštěvují pravidelně a rádi by u nás našli zase něco nového.”

Vedle designu se můžete na akci těšit ještě z jednodu důvodu a tím je vyhlášená kuchyň bistra, skvělá káva a originální nápoje. Kuchařský tým pod vedením Tomiho Saba připravuje i speciální street food menu.

Přijďte se podívat na originální výrobky, podpořit nezávislé tvůrce a strávit příjemné odpoledne v bistru Karlštejn 34. Pokud se chystáte na Karlštejn, nezapomeňte si označit datum 6. a 7. května v kalendáři. Vstupné je zdarma a akce se koná za podpory městyse Karlštejn.