Na Karnevalu zvířat se představí všechny obory řevnické „lidušky“

ŘEVNICE – Na unikátním multižánrovém Karnevalu zvířat se představí žáci všech oborů řevnické Základní umělecké školy. Ocitnete se v kouzelném světě hudby a tance, mluveného slova, filmových koláží i výtvarných efektů. Akce se uskuteční v řevnickém kině 21. března od 18 hodin a následující den 22. března ve stejný čas v pavilonu ZŠ v Mníšku pod Brdy.

Základní umělecká škola každoročně pořádá mnoho zajímavých akcí pro své žáky i pro veřejnost. A jaký bude Karneval zvířat? „Přichází k vám rej zvířat vedený královskými lvy. Kolem slepic a kohoutů probíhají ladné antilopy, které vystřídají želvy a sloni, přiskotačí klokani. Zasníme se s rybičkami v akváriu… Prohlédneme si zvířata s dlouhýma ušima… Svět ptáků nám přiblíží nejen kukačka v lese, ale i celá voliéra plná pestrobarevných opeřenců…“ Bude se tedy určitě na co těšit.

Škola byla v Řevnicích založena jako tehdejší Lidová škola umění v roce 1954 a jako příspěvková organizace v dnešní podobě vznikla 1. ledna 2003. Mimo řevnického Zámečku probíhá výuka na náměstí Krále Jiřího z Poděbrad i v Základní škole Řevnice. Dalším místem poskytovaného vzdělávání je Mníšek pod Brdy. Kapacita školy činí 700 žáků.