Opravují kulturní dům a shánějí exponáty do muzea

Foto: obec Všenory

Obci Všenory se podařilo získat více než 1,5 milionu korun ze Středočeského Fondu obnovy venkova. Částka je určena na rekonstrukci střechy místního kulturního domu Zdeňka. Z celkových 13,8 milionu korun schválených krajem míří k Berounce jedna z nejvyšších částek.

Kulturní dům získala obec do svého vlastnictví v loňském roce. Nemovitost krátce poté předala stavební firmě k celkové rekonstrukci, která by měla skončit letos na jaře.  Dotaci dostali Všenorští nejen na opravu, ale také na samotný nákup. Jde o budovu z roku 1886, která je protkaná velmi působivou historií. Pořádaly se zde kulturní, sportovní i jiné akce. Po opravě by se měly vrátit. Navíc se sem mimo jiné přestěhuje muzeum Mariny Cvetajevové a bude tu infocentrum.

Nově by zde mělo vzniknout muzeum Všenor, obec pro něj nyní shání vhodné exponáty. Případní zájemci, kteří budou chtít muzeu dokumenty zapůjčit ke kopírování, vyfotografování či nafilmování, mohou kontaktovat starostu na e-mailu starosta@vsenory.cz nebo místostarostku na alena.sahankova@vsenory.cz.

Videonávštěva kulturního domu před rekonstrukcí: