Pečeme bezlepkově. Přidejte se

Pečení bez lepku se neobejde bez kvalitní mouky. Pak je to teprve radost. Inspirujte se třeba následujícím receptem.

CHLEBA S BANÁNEM
od Veroniky Danger

Ingredience:

  • 520 ml teplé vody
  • 1 menší banán
  • 250 g bílé chlebové mouky Doves Farm
  • 250 g tmavé chlebové mouky Doves Farm
  • 2 čl soli
  • 1 čl cukru
  • 1 čl celého kmínu
  • 2 pl olivového oleje
  • 2 čl sušeného droždí
  • 1 čl octa

Postup:

  1. do mísy dáme vodu, přidáme mouku a zbývající suroviny
  2. těsto dobře propracujeme a necháme ve vymazané formě cca 45 min vykynout (doba se odvíjí od teploty v místnosti, nebo necháme vykynout v troubě při 40 °C)
  3. do trouby vložíme hrnek s vodou a chleba pokropíme vodou
  4. pečeme 15 min při 200 °C
  5. pak troubu provětráme, stáhneme na 190 °C a pečeme asi 45 minut
  6. po upečení chleba opět postříkáme vodou
  7. následně vyklopíme na kovovou mřížku vychladnout

Pro ty z vás, kdo mají obavu, jakou jsem měla já, že banán v chlebu poznám: není vůbec cítit, chutí ani vůní.

Přirozeně bezlepkové směsi a mouky
FreEe Doves Farm z Velké Británie.

Skládají se z rýže, kukuřice, brambor, tapioky a pohanky. Neobsahují sóju, lupinu ani žádné jiné alergeny, a proto jsou vhodné nejen pro celiaky, ale i přísné alergiky.

Zakoupit můžete v prodejnách: Albert, Billa, Tesco, Globus, Kaufland, Rohlík.cz, Košík.cz, Lékárna.cz, Grizly.cz

BIOLEPEK, s. r. o.
Tel.: +420 727 980 555
E-mail: janahromadkova@biolepek.cz
RECEPTY: www.dovesfarm.cz
FB: Freee – Doves Farm