Kdosi ukradl věci ze sedmi domů

BEROUNSKO – Berounští policisté se zabývají případem vloupání do sedmi bytových domů v ulici Hostímská v Berouně, kde neznámý pachatel způsobil škodu převážně na poškození vypáčením vchodových dveří.

Dosavadním šetřením policisté zjistili, že dosud nezjištěný pachatel se vloupal z 22. na 23. září, pravděpodobně v nočních hodinách, do objektů stejným způsobem, kdy vždy vypáčil dveře, až na výjimku u jednoho domu, kde se mu to nepodařilo, poté se dostal do společných prostor, kde se volně pohyboval a pouze v jednom domě odcizil motorkářskou přilbu a dva kusy nářadí.

Tímto jednáním byla způsobena škoda na poškozených vstupních dveří ve výši 60 tisíc korun, na odcizených věcech okolo 4 tisíc. „Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání dvou trestných činů, a to krádeže a poškození cizí věci, za což pachateli v případě dopadení a odsouzení hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi. V této souvislosti žádáme občany o pomoc při objasnění případu. Pokud byste nám mohli poskytnout jakoukoli informaci vedoucí k dopadení pachatele, obraťte se, prosím, na berounské policejní oddělení osobně či na telefonním čísle 974 872 700. Využít můžete také bezplatnou telefonní linku 158,“ uvedla policejní mluvčí Michaela Richterová.