Konec července budou výluky mezi Dobřichovicemi a Radotínem

Foto: archiv

DOLNÍ POBEROUNÍ – Od pondělí 22. července do středy 31. července bude probíhat výluka jedné traťové koleje mezi stanicemi Praha-Radotín a Dobřichovice. Akce výrazně omezí provoz linky S7 i R16. Vlaky linky S7 Praha – Beroun a zpět pojedou pouze v základním intervalu 60 minut, zároveň budou celodenně vedeny až do/už z Berouna. 

Nadto budou v ranní a odpolední špičce vedeny posilové spoje v úseku Praha-Smíchov – Karlštejn. Vzhledem k délce mezistaničního úseku s omezením provozu, v němž nebude možné vzájemné míjení (křižování) protijedoucích vlaků, nelze dodržet standardní interval 30 minut. Posilové spoje proto musejí jet v krátkém sledu cca 10 minut před, resp. za spoji Praha – Beroun a opačně. Ostatní spoje linky S7 budou zkráceny pouze do úseku Praha hl. n. – Praha-Smíchov – Praha-Radotín a zpět; v tomto úseku bude zachován denní interval 30 minut (ve špičkách mezi stanicemi Praha-Smíchov a Praha-Radotín cca 10–20 minut).

Zároveň platí, že po dobu této výluky budou rychlíky linky R16 Praha – Beroun – Plzeň – Klatovy mezi stanicemi Praha hlavní nádraží (zde pouze vybrané spoje brzy ráno a pozdě večer), resp. Praha-Smíchov (většina spojů) až Beroun nahrazeny autobusy. Zastávku Srbsko v tomto časovém období obslouží zastávkové osobní vlaky linky S7.

Pro spojení z/do stanice Praha-Smíchov a zastávky Praha-Velká Chuchle bude zajištěna náhradní autobusová doprava v trase Praha hlavní nádraží – Praha-Smíchov – Praha-Radotín a zpět.