VIDEO: Letovské posvícení slaví patnácté narozeniny

lety_posviceniO první říjnové sobotě se v Letech konalo posvícení. Letos už popatnácté místní i přespolní ochutnali posvícenské podzimní dary, bavili se při hudební i další zábavné produkci a někteří si i koupili drobné vánoční dárky.

Přijel také Martin na bílém koni, který však místo sněhu vnesl do listopadového dne nebývalé teplo. Příjemnou atmosféru doplnily pochutiny a zábava. Účastníci si mimo jiné poslechli kapelu Třehusk, ochutnali jitrnice, prase, sekanou nebo tlačenku či popíjeli mladé víno.

Soutěžilo se v pojídání koláčů a jitrnic nebo v házení vlaštovkou. Děti si užívaly kolotoč, který poháněla lidská síla a výjimečný byl i nepouťovým pojetím. Pan “klikotoč” si totiž s dětmi při jízdě povídal a střežil jejich komfort, což bylo nadmíru příjemné v kontrastu nedávných hojných pouťových produkcí v okolí, kde jsme slyšeli nanejvýš hlasitou hudbu.

Na Letovském posvícení se předaly ceny všem, kdo se “bohulibou” činností podílejí na tom, aby se nám zde lépe žilo. Atmosféru nepokazil ani výpadek elektřiny. Vše vyřešili šikovní letovští hasiči.

Pojďme se přenést na letovské posvícení spolu s nekomentovanou reportáží Dobnet TV.

(vs, lh)