Atleti přivezli dvě čtvrtá místa z MČR do 22 let

Atleti ASK Dipoli Zdroj: archiv klubu

DOLNÍ BEROUNKA – Dvě čtvrtá místa přivezli atleti ASK Dipoli z Mistrovství České republiky do 22 let, které se konalo v Jablonci nad Nisou. Představili se tři junioři a předvedli skvělé výsledky a umístění do TOP10, a to i ve starší kategorii.

Jako první se představila juniorská mistryně na 100 metrů překážek Klára Zbožínková. Ta s přehledem postoupila do finále, kde těsně zaostala za bronzovou medailí a získala nepopulární 4. místo. Poté se představil další medailista z juniorského šampionátu Mikuláš Mutinský. Ten tentokrát zvolil ‘jen’ svou nejsilnější disciplínu, kde také potvrdil, že bude patřit k favoritům a s přehledem postoupil do finálové osmičky. Ve finále se bil statečně, ale opět na lepší než 4. místo to nestačilo. Posledním účastníkem byl také bronzový medailista z MČR, junior Matyáš Urban, který se představil na trati 5000 metrů, ale úmorné vedro mu vzalo mnoho sil a doběhl do cíle na 9. místě v kategorii 22 let.

Dětské atletické závody pro děti

V Dobřichovicích a v Řevnicích uspořádalo ASK Dipoli atletické závody pro děti. Odpolední závody využilo přes 100 dětí, které si poměřily síly ve skoku do dálky, v hodu medicinbalem, v běhu na 50 metrů a v běhu na 150 a 200 metrů. Kromě výkonů ale děti zažily skvělé odpoledne plné pohybu.

Úspěšné závody European kids athletics games

Na začátku září každoročně proběhl v Brně tzv. EKAG (Evropské atletické hry mládeže). Tento rok již jako 19. ročník, na kterém se sešlo více než dva tisíce závodníků z více než 18 zemích Evropy. ASK Dipoli vybojovalo rekordní počet medailí! Chybělo málo, aby se přidali i další, kteří měli několik umístění do TOP6.

Hned první den udělala klubu radost Barbora Houdková (2012), která vyskákala stříbrnou medaili ve skoku vysokém. Druhý den ji napodobila Valentýna Nováková (2013) ve stejné disciplíně. Zde byla škoda, že Valentýna zlatou medaili prohrála jen kvůli nezdařeným pokusům, protože vítězka skočila stejně vysoko. Další medaili, tentokrát bronzovou, ve skoku vysokém vybojoval Lukáš Babáček (2009), který na EKAGu startoval naposledy. Další bronzovou medaili vybojovala Adéla Houdková (2010) v běhu na 100 metrů překážek. Poslední medaili získal Adam Mertens (2013) v běhu na 60 metrů.

Soustředění pro dospělé i mládež

Během podzimních prázdnin se vydá mládež ASK Dipoli do Krkonoš na podzimní tréninkový kemp. Zhruba 70 mladých atletů bude trénovat minimálně dvakrát denně, což snad přispěje k tomu, aby zazářili v halové a letní sezóně. Druhé soustředění na podzim se uskuteční pro dospělé. Už tradiční soustředění v Sušici se bude konat během jednoho říjnového víkendu.

Zdroj: Kateřina Siebeltová, manažerka klubu ASK Dipoli