Seminář poradí, jak motivovat žáky ke čtení

Ilustrační foto: Petra Stehlíková

BEROUNSKO – Na padesát ředitelů základních a mateřských škol z Berounska se v září školilo v Berouně v rámci projektu místního akčního plánu rozvoje vzdělávání (CZ.02.02.XX/00/23_017/0008378). Seminář se týkal aktualit ve školských právních předpisech.

Další semináře a workshopy určené pro pedagogy i rodiče se v rámci MAP ORP Beroun IV. plánují na říjen a listopad. Seminář zaměřený na práci s knihou a na čtenářskou gramotnost určený pro pedagogy 2. stupně základních škol se koná 17. října od 14 do 17 hodin v berounské městské knihovně. Účastníci se seznámí s tím, jak motivovat žáky k aktivnímu vyhledávání a prozkoumávání knih, k diskuzím o nich a k samotnému čtení.

Listopadový seminář se zaměří na digitální technologie a digitální závislost. Rodiče i pedagogové, pro které je seminář určen, se například dozvědí, jak zdravě vybalancovat online a offline čas nebo jak digitální technologie ovlivňují psychické zdraví, soustředění, spánek a rozvoj osobnosti. Seminář se koná 21. listopadu od 17 do 19 hodin v Městské knihovně Beroun. Podrobnosti i přihlášky najdete na webových stránkách www.mapberoun.cz.