Řevnická sportovní hala získala titul Stavba roku Středočeského kraje

Sportovní hala Řevnice Foto: Lucie Hochmalová

ŘEVNICE – Titul Stavba roku Středočeského kraje 2024 získala Sportovní hala Řevnice! Vyhlášení 11. ročníku této prestižní soutěže proběhlo 12. září ve Slaném. Hala se prosadila mezi 34 stavbami ve středních Čechách. Projekt haly vytvořil tým architektů Grido, architektura a design, s. r. o.

Sportovní hala v Řevnicích je moderní projekt, který propojuje architekturu s funkčností pro širokou komunitu. Hala slouží nejen žákům základní školy, ale i sportovním kroužkům a celému městu. Elegantní design respektuje okolní rezidenční zástavbu, zatímco dřevěné prvky interiéru a inovativní osvětlení vytvářejí příjemnou atmosféru pro sportovní aktivity. „Hala musela být osazena v zahuštěné, převážně rezidenční zástavbě tak, aby co nejméně rušila. Proto jsme zvolili zakulacené rohy. Zároveň většina objektů v okolí má vždy kolem sebe přístavby, lodžie a pergoly a tím „rozpouští“ svůj objem do prostoru kolem sebe,“ sdělili architekti k vítězné stavbě.

Hala byla pro veřejnost otevřena vloni na podzim. Měří 45 × 25 × 10 metrů a má zakulacené rohy. Hala je pomocí sítí dělitelná na tři menší tělocvičny. Do každé z nich je možno vstoupit přímo z chodby tak, aby návštěvníci nerušili zbylé provozy. Každá tělocvična má svou spodní a horní tribunu a svůj sklad.

Tým tvůrců sportovní haly Řevnice Foto: z archivu Grido, architektura a design