Výstava Most času představí historii železnice

ČERNOŠICE – Výstava fotografa Petra Kubína nazvaná Most času bude brzy k vidění v Komunitním centru MaNa v Černošicích. Vernisáž se koná v pátek 16. srpna od 18 hodin a výstavu můžete navštívit i během černošické Mariánské pouti.

Expozice tentokrát představí obsáhlou historii železnice v Černošicíchm, obou zastávek a především železničního mostu v Mokropsech, jak ji shromáždil s bohatou obrazovou dokumentací badatel ze záliby Zdeněk Hrdina.

Podařilo se spojit historii i s výhledem do budoucnosti a přizvat k expozici investora zásadní rekonstrukce zdejší dráhy, připravované do nejbližších let. Ta se v Černošicích dotkne prakticky všeho kolem kolejí. Vedení Správy železnic odpovědné za plánovaná řešení přiveze na zahájení brýle s virtuální realitou projektů, které sem chystá i s výkladem obeznámeného zástupce. Tak příkladně návštěvníci budou mít příležitost po celou dobu trvání výstavy si plasticky prohlédnout zapuštěnou galerii, do té se schová hlavní silnice, aby se mimoúrovňově vyhnula dráze pod novým viaduktem u Penny, širší podchod do ulice Kazínské, kde nás čeká zrušení přejezdů apod.

Výstavu doprovodí i krátká poetická filmová projekce Ivana Látala proložená vzpomínkami osobností a jejich klíčové zážitky spojené s vlaky.

Na výstavu zve Petr Kubín ve spolupráci s grafikem Davidem Cíglerem, manželi Fiřstovými, městem Černošice a Černošickou Společností Letopiseckou. Výstava potrvá od 17. srpna do 6. září v čase 10 – 18 hodin, dále o víkendech v čase 14 – 18 hodin nebo po předchozí domluvě.

Podrobnosti k otevírací době sledujte na webu města nebo na FB profilu ČeSpoLetu: www.facebook.com/letopisciCernosice.