Mezi Třebaní a Karlštejnem budou vlaky jezdit jen po jedné koleji

KARLŠTEJN – Od středy 7. do neděle 25. srpna bude probíhat výluka jedné traťové koleje mezi stanicemi Zadní Třebaň a Karlštejn. Provoz v pracovních dnech bude organizován odlišně od provozu o víkendech.

V pracovní dny, tj. ve dnech 7.  – 9. 8., 12. – 16. 8. a 19. – 23. 8. pojedou téměř všechny vlaky linky S7 pouze v úseku Praha hlavní nádraží (dále hl. n.) / Praha-Smíchov – Řevnice a zpět.

V celé trase až do Berouna pojedou pouze spoje s odjezdy v 9:15 a 11:15 z Prahy hl. n. a v 10:17 a ve 12:17 z Berouna. Vedle vyjmenovaných spojů zajistí obsluhu stanic Zadní Třebaň a Karlštejn a zastávky Srbsko mimořádně zastavující rychlíky linky R16.

Dále bude zavedena výluková autobusová linka XS7 Řevnice – Karlštejn přes Hlásnou Třebaň.

O víkendech, tj. ve dnech 10., 11., 17., 18., 24. a 25. 8. pojede každý druhý vlak linky S7 pouze v úseku Praha hl.n./ Praha-Smíchov – Řevnice a zpět.

Rychlíky linky R16 Praha – Beroun – Plzeň – Klatovy budou o víkendech mezi stanicemi Praha hlavní nádraží (zde pouze vybrané spoje brzy ráno a pozdě večer), resp. Praha-Smíchov (většina spojů) až Beroun nahrazeny autobusy.

Nadále pokračují úplné noční výluky provozu mezi stanicemi Karlštejn a Beroun podle obvyklého schématu, tj. v nocích následujících po pracovním dni.