Jana Bergerová vystavuje fotografie Z očí do očí

Jana Bergerová Foto: z archivu bistra Karlštejn 34

KARLŠTEJN – Z očí do očí je název výstavy fotografií, která je až do 9. srpna k vidění v bistru Karlštejn 34. Své fotografie tu vystavuje Jana Bergerová.

„Naše sousedka Jana Bergerová, talentovaná fotografka s vášní pro lidskost a emotivní záznam okamžiků, předstauje i u nás svá díla prostřednictvím výstavy Z očí do očí. Slibujeme zážitek pro všechny milovníky umění a fotografie. Na snímcích jsou zachyceni možná právě vaši sousedé, kamarádi, lidé, které znáte a možná i potkáváte u nás. Výstava je zasazena do prostor naproti a okolo bistra,“ sdělili majitelé bistra Karlštejn 34.

Janina práce je proslulá svou autentičností, která z ní činí jednu z nejzajímavějších fotografů současnosti. Její díla přinášejí pohled do nitra lidských emocí a příběhů, zachycují pravdivost každodenních okamžiků a podněcují k hluboké reflexi. „Svět vidím krásnej, a díky tomu tvořím, díky tomu fotím, díky tomu žiju. Autenticky, jednoduše, pravdivě. A tuhle jednoduchou esenci snad umím zachytit. V jednom okamžiku. A s lehkostí. A když zrovna nefotím, to je celkem málokdy, nepíšu, neposlouchám hudbu nebo nečtu, což dělám dost často, nejsem obklopena jedním nebo hned všemi třemi svými dětmi, s velkou pravděpodobností mě najdete ve vodě, v lese, válet se v trávě nebo čučet do nebe. A miluju kafe. Červené víno. Srdečnost. Slova. A ticho,“ říká o sobě fotografka Jana Bergerová.

Výstava Z očí do očí představuje nejen fotografické dílo, ale i silný výraz lidského spojení a porozumění. Každý snímek nese s sebou kousek příběhu, který oslovuje a inspiruje diváka k úvaze nad vlastními zkušenostmi a emocemi.