Optimalizace trati v úseku Karlštejn- Beroun ovlivní nový jízdní řád

Ilustrační foto: Petra Stehlíková

DOLNÍ POBEROUNÍ – Od 10. prosince začne platit na železnici i v autobusové dopravě nový jízdní řád. Změny v dolním Poberouní nejsou nijak velké.

Na trati 171 Praha – Beroun bude potřeba počítat s dlouhodobými výlukami s ohledem na stavbu koridoru v úseku Karlštejn-Beroun, kde bude možné většinou využívat pouze jednu traťovou kolej. Dále se předpokládá mimořádná změna jízdního řádu v lednu 2024. Výluka na hlavní trati ovlivní i provoz na vedlejší trati 172 Zadní Třebaň – Lochovice, kde dojde ke ztrátě některých přípojů ze Zadní Třebaně ve směru do Berouna z důvodu časového posunu tras vlaků. Cestující na trati 173 Praha – Rudná – Beroun a 174 Beroun – Rakovník se postupně dočkají nasazování nových vozidel řady 847 RegioFox.

Vzhledem ke špatnému technickému stavu Výtoňského mostu bude výrazně omezena kapacita dopravní cesty mezi stanicemi Praha hl. n. – Praha-Smíchov. Posilové vlaky linky S7 jedoucí pouze v pracovní dny do Prahy-Radotína, Řevnic a zpět a vlaky Pražského Semmeringu linky S65 nepojedou v úseku Praha hl. n. – Praha-Smíchov a zpět.