Na zámku to rozjede jazzové trio

DOLNÍ BEROUNKA – Nádvoří dobřichovického zámku, přesněji pivnici U věže, rozezvučí Antonín Gondolán v doprovodu pianisty Stanislava Máchy, současné jazzové špičky.
Na bicí bude hrát Antonínův vnuk František Otakar Kukula a jako host zazpívá Lucie Kukulová. Hudební zážitek začne v úterý 10. srpna v 19:30. Vstupenky můžete zakoupit v Infocentru Dobřichovice nebo na místě.

Antonín Gondolán je významný český kontrabasista, hudební skladatel a zpěvák. Do povědomí široké veřejnosti vešel nejen díky své dlouhodobé spolupráci s Karlem Gottem a dalšími populárními zpěváky a zpěvačkami, ale též jako lídr hudební skupiny Bratři Gondolánovi. S bratry vystupovala i sestra Věra, fenomenální zpěvačka především jazzové, soulové i romské hudby.  Pro socialistický režim se bohužel stali nežádoucími a sourozencům Gondolánovým bylo zakázáno vystupovat. Antonín Gondolán žil v Německu a do Prahy se vrátil po Sametové revoluci.

Vedle George Mráze a Miroslava Vitouše je Antonín Gondolán je další jazzový kontrabasista, který byl velice úspěšný i v zahraničí.