Dětský tým aerobiku hledá šikovné posily

Dětský tým aerobiku hledá šikovné posilyAerobic Club Olympia Wellness Všenory shání posily mezi dětmi od 6 do 15 let se zájmem o pohyb, hudbu a tanec.

Se zkušenou trenérkou Mgr. Kateřinou Černou, která bude vést přípravku týmu aerobiku, jsme hovořili nejen o tom, proč se rozhodla založit nové sportovní družstvo ve Všenorech, ačkoli už se může pochlubit úspěšným týmem dívek v Praze 6 na Petřinách.

Jak dlouho už trénujete aerobik?
Aerobiku se trenérsky věnuji od roku 2003. Začínala jsem s přípravkou dětí na Praze 6. Z nich jsem vybrala soutěžní tým, který se účastní závodů typu ATS dodnes.  Mezitím jsme se přestěhovali do Řevnic. Ačkoli stále na Petřinách působím, organizuji mimo jiné soutěž v aerobiku jednotlivců Petřinský pohár, který měl letos již svůj 6. ročník, nedalo mi to. Ani zde nechci zahálet, tak otevíráme v Olympia Wellness podobné kurzy se zaměřením na komerční aerobik dětí. Dle schopnosti a chuti dětí pak proběhne výběr do týmu, který bude reprezentovat AC Olympia Všenory.

Jak budou tréninky probíhat a jaká soustředění či vystoupení nejen v Olympia Wellness ve Všenorech plánujete?
Tréninky probíhají podle toho, jak malé děti tvoří tým. Přípravka se učí základní kroky, jak držet tělo, nacvičuje jednoduché sestavy. Starší děti začínají aerobním zahřátím, následuje kondiční trénink a končí se většinou nacvičováním sestav. Podotýkám, není to sportovní aerobik, žádné dření na krev. Chci stále, aby se cvičilo s radostí a pro zábavu. Pokud však poznám, že má dítě talent a tíhne ke sportovnímu aerobiku, pak ho doporučím do sportovního klubu na Barrandov.
Tak jako každý rok, i letos bude soustředění, tentokrát poslední víkend v listopadu v sokolovně v Dobřichovicích. A pak se plánuje jeden letní výjezd. Každoročně jezdíme do hotelu Hladina na Slapech, kde je úžasné zázemí.

Jak malé děti se k Vám mohou hlásit?
Upřednostňujeme děti od druhé třídy. A to hlavně z toho důvodu, že prvňáci mají velkou práci s aklimatizací ve škole, zatímco druháci už lépe čtou a počítají kroky. Ale pokud je dítě šikovné a například už ve školce navštěvovalo podobné kurzy nebo gymnastiku či roztleskávačky, pak budeme za takovou posilu jenom rádi.

Děkuji za rozhovor!