Vánoční výstava potřinácté zavítala na krajský úřad

Hejtmanku doprovodila radní pro oblast sociální péče Jaroslava Němcová. Foto: KÚSK
Hejtmanku doprovodila radní pro oblast sociální péče Jaroslava Němcová. Foto: KÚSK

Tradiční Vánoční výstava na Krajském úřadě Středočeského kraje přinesla nejen bohatou prodejní nabídku vánočních dekorací, dárečků, cukroví, ale také adventní atmosféru a možnost podpořit sociální zařízení, jejichž klienti a žáci zboží vyrobili.

Své zboží zde 30. listopadu prezentovalo celkem 59 vystavovatelů, z toho 47 příspěvkových organizací kraje a 12 nestátních neziskových organizací v oblasti sociálních služeb, kteří nabídli adventní věnce, ozdoby, svícny, keramické předměty, cukrářské produkty i slané pečivo. Byly zde k vidění také ručně vyráběné šperky, malované šátky, trička, polštáře, košíky, hrníčky nebo obrázky. Utržené peníze se pak využijí na materiál pro další výrobky.

„Výstava se mi moc líbí. Pořídila jsem si tu několik dárečků pro své blízké i vánoční dekorace domů a do kanceláře. Velmi si vážím úsilí všech, kteří se na výrobě zboží podíleli. Děkuji všem za to, že v prostorách krajského úřadu vytvořili hezkou předvánoční atmosféru,“ popsala své dojmy středočeská hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO).

První prodejní vánoční výstava se v budově krajského úřadu konala před třinácti lety, kdy výrobky klientů vystavovaly příspěvkové organizace Středočeského kraje. Od roku 2004 jsou zvány i nestátní neziskové organizace.

(red)